Finalul extraordinar al misiunii NEOWISE NASA (2024)

BY: stiridinromania.ro In Magazin

publicat pe: &nbspaugust 9, 2024

Misiunea NEOWISE a NASA a luat sfârșit: Telescopul care a studiat asteroizii și cometele periculoase pentru Pământ a fost dezactivat

Miercuri, membrii echipei de ingineri de pe misiunea NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer) a NASA au transmis ultima comandă pentru oprirea transmițătorului navei spațiale. Astfel, s-a încheiat mai mult de 10 ani de misiune de apărare planetară a acesteia pentru căutarea asteroizilor și cometelor, inclusiv a celor care ar putea reprezenta o amenințare pentru Pământ.

Comanda finală a fost trimisă de la Centrul de Operațiuni pentru Misiuni Orbitale din jurul Pământului de la Laboratorul de Propulsie al NASA din California de Sud, cu membrii misiunii din trecut și prezent prezenți alături de oficiali de la sediul agenției din Washington. Sistemul de Sateliți de Urmărire și Releu de Date al NASA a transmis semnalul către NEOWISE, decomisioannd nava spațială. Așa cum a comunicat anterior NASA, survey-ul științific al navei s-a încheiat pe 31 iulie, iar toate datele științifice rămase au fost transmise de la navă.

” Misiunea NEOWISE a fost o poveste extraordinară de succes, deoarece ne-a ajutat să înțelegem mai bine locul nostru în univers prin monitorizarea asteroizilor și cometelor care ar putea fi periculoase pentru noi pe Pământ”, a declarat Nicola Fox, administrator asociat, Direcția de Misiuni Științifice la sediul NASA. “Deși suntem triști să vedem cum se încheie această misiune curajoasă, suntem entuziasmați de descoperirile științifice viitoare pe care le-a deschis, stabilind baza pentru următoarea generație de telescop de apărare planetară.”

Îți mai recomandăm

Finalul extraordinar al misiunii NEOWISE NASA (2)

NASA a pus capăt misiunii deoarece NEOWISE va coborî prea mult în orbita sa în jurul Pământului pentru a furniza date științifice utilizabile. O creștere a activității solare încălzește atmosfera superioară, determinându-l să se extindă și să creeze frânare asupra navei spațiale, care nu are un sistem de propulsie pentru a o menține în orbită. Acum dezafectat, se așteaptă ca NEOWISE să ardă în mod sigur în atmosfera planetei noastre la sfârșitul anului 2024.

Pe parcursul duratei sale operaționale, telescopul de survey infraroșu a depășit obiectivele științifice pentru nu una, ci două misiuni, începând cu misiunea WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer). Gestionat de JPL, WISE a fost lansat în decembrie 2009 cu o misiune de șapte luni pentru a scana întregul cer infraroșu. Până în iulie 2010, WISE a realizat acest lucru cu o sensibilitate mult mai mare decât survey-urile anterioare. Câteva luni mai târziu, telescopul a rămas fără lichidul de răcire care împiedica căldura produsă de nava spațială să interfereze cu observațiile sale infraroșii. (Infraroșul, invizibil ochiului omenesc, este asociat cu căldura.)

NASA a extins misiunea sub numele de NEOWISE până în februarie 2011 pentru a finaliza un survey al asteroidelor din centura principală, moment în care nava spațială a fost pusă în hibernare. Analiza acestor date a arătat că, deși lipsa lichidului de răcire însemna că telescopul spațial nu mai putea observa obiectele infraroșii mai palide din univers, putea totuși face observații precise ale asteroidelor și cometelor care generează un semnal infraroșu puternic de la încălzirea lor de către Soare pe măsură ce trec pe lângă planeta noastră.

NASA a scos telescopul din hibernare în 2013 în cadrul Programului de Observații ale Obiectelor Apropiate Pământului, un precursor al Biroului de Coordonare a Apărării Planetare al agenției, pentru a continua survey-ul NEOWISE al asteroidelor și cometelor în căutarea apărării planetare.

“Misiunea NEOWISE a fost instrumentală în căutarea noastră de a cartografia cerul și de a înțelege mediul apropiat al Pământului. Numărul său impresionant de descoperiri a extins cunoștințele noastre despre asteroizi și comete, în timp ce a sporit și apărarea planetară a națiunii noastre”, a declarat Laurie Leshin, director, NASA JPL. “Pe măsură ce ne luăm rămas bun de la NEOWISE, sărbătorim și echipa din spatele său pentru realizările lor impresionante.”

Prin observarea repetată a cerului din orbita joasă a Pământului, NEOWISE a creat hărți ale întregului cer cu 1,45 milioane de măsurători infraroșii ale mai mult de 44.000 de obiecte din sistemul solar. Din cei peste 3.000 de obiecte apropiate de Pământ pe care i-a detectat, 215 au fost observați pentru prima dată de NEOWISE. Misiunea a descoperit, de asem*nea, 25 de comete noi, inclusiv faimoasa cometă C/2020 F3 NEOWISE care a trecut pe cerul nocturn în vara anului 2020.

În plus față de a lăsa în urmă o mulțime de date științifice, nava spațială a contribuit la dezvoltarea primului telescop spațial infraroșu al NASA construit special pentru detectarea obiectelor apropiate de Pământ: NEO Surveyor.

“Misiunea NEOWISE a furnizat un set unic de date de durată despre cerul infraroșu care va fi utilizat de oamenii de știință timp de decenii înainte”, a declarat Amy Mainzer, investigator principal pentru atât NEOWISE, cât și NEO Surveyor la Universitatea din California, Los Angeles. “Dar moștenirea sa suplimentară este că a contribuit la pregătirea telescopului spațial infraroșu de apărare planetară următor al NASA.”

De asem*nea gestionat de JPL, NEO Surveyor va căuta unele dintre cele mai greu de găsit obiecte apropiate de Pământ, cum ar fi asteroizii negri și cometele care nu reflectă multă lumină vizibilă, precum și obiecte care se apropie de Pământ dinspre Soare. Telescopul spațial infraroșu de generație următoare va îmbunătăți semnificativ capacitățile comunității internaționale de apărare planetară, care include survey-uri terestre finanțate de NASA. Construcția NEO Surveyor este deja în desfășurare, cu o dată de lansare stabilită pentru cel mai devreme în 2027.

Misiunile NEOWISE și NEO Surveyor susțin obiectivele Biroului de Coordonare a Apărării Planetare al NASA de la sediul agenției. Legea de autorizare NASA din 2005 a îndreptat NASA să descopere și să caracterizeze cel puțin 90% din obiectele apropiate de Pământ mai mari de 460 de picioare (140 de metri) care se află la mai puțin de 30 de milioane de mile (48 de milioane de kilometri) de orbita planetei noastre. Obiectele de această dimensiune pot provoca daune regionale semnificative sau chiar mai rău, în cazul unui impact cu Pământul.

JPL al NASA gestionează și operează misiunea NEOWISE pentru Biroul de Coordonare a Apărării Planetare al agenției în cadrul Direcției de Misiuni Științifice. Laboratorul de Dinamică Spațială din Logan, Utah, a construit instrumentul științific. BAE Systems din Boulder, Colorado, a construit nava spațială. Procesarea datelor științifice, arhivarea și distribuția sunt realizate la IPAC la Caltech din Pasadena, California. Caltech gestionează JPL pentru NASA.

Pentru a afla mai multe despre NEOWISE, vizitați:

https://www.nasa.gov/neowise

Sursa: https://www.nasa.gov/

Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA

În plus, ar putea să-ți placă

Finalul extraordinar al misiunii NEOWISE NASA (3)

Mai multe gasiti pe pagina de Facebook stiridinromania.ro!
Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la admin@stiridinromania.ro sau pe contul nostru de Facebook stiridinromania.ro!


Finalul extraordinar al misiunii NEOWISE NASA (2024)

References

Top Articles
Hiking Trails in Mc Alisterville, PA: Discovering the Natural Beauty of Juniata County - Woodland Hiker
Schizophrenia | Nature Neuroscience
Western Union Mexico Rate
Summit County Juvenile Court
Shs Games 1V1 Lol
Txtvrfy Sheridan Wy
Zitobox 5000 Free Coins 2023
7543460065
Our Facility
How Many Slices Are In A Large Pizza? | Number Of Pizzas To Order For Your Next Party
Google Feud Unblocked 6969
Transfer and Pay with Wells Fargo Online®
Dark Chocolate Cherry Vegan Cinnamon Rolls
Abby's Caribbean Cafe
Promiseb Discontinued
Lakers Game Summary
Reptile Expo Fayetteville Nc
Babbychula
Bjerrum difference plots - Big Chemical Encyclopedia
Talk To Me Showtimes Near Marcus Valley Grand Cinema
Meet the Characters of Disney’s ‘Moana’
Copper Pint Chaska
Tomb Of The Mask Unblocked Games World
Astro Seek Asteroid Chart
Craigs List Jax Fl
FSA Award Package
Mia Malkova Bio, Net Worth, Age & More - Magzica
South Florida residents must earn more than $100,000 to avoid being 'rent burdened'
Chicago Pd Rotten Tomatoes
A Grade Ahead Reviews the Book vs. The Movie: Cloudy with a Chance of Meatballs - A Grade Ahead Blog
Att U Verse Outage Map
Puretalkusa.com/Amac
Sun Haven Pufferfish
Magicseaweed Capitola
Ukg Dimensions Urmc
Conroe Isd Sign In
Bones And All Showtimes Near Johnstown Movieplex
Kerry Cassidy Portal
Htb Forums
Mid America Clinical Labs Appointments
Stewartville Star Obituaries
Other Places to Get Your Steps - Walk Cabarrus
Www.craigslist.com Waco
No Boundaries Pants For Men
Gym Assistant Manager Salary
La Qua Brothers Funeral Home
Beds From Rent-A-Center
Germany’s intensely private and immensely wealthy Reimann family
Image Mate Orange County
O'reilly's On Marbach
March 2023 Wincalendar
Bones And All Showtimes Near Emagine Canton
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6238

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.